poteron.gr 2013

  Ανοίγουμε δρόμους και επιλέγουμε διαδρομές www.poteron.gr  
 
  Ξεκινάμε με την τηλεφωνία έλα και εσύ.  
   
ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΔΙΑΦ/ΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
   

  Κυρίες και κύριοι η τηλεφωνία και το ίντερνετ  εδώ και χρόνια έχουν μπεί στην καθημερινή μας ζωή και εμείς είμαστε πελάτες τέτοιων υπηρεσιών . Τα πρώτα χρόνια που οι τεχνολογίες ήταν νέες και δόκιμες πέρασαν. Τώρα τα πράγματα έχουν ωριμάσει και κατασταλάξει.

Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα να βοηθήσουμε τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο να κάνουν καλλίτερα την δουλειά τους. Να μας δούν με άλλο μάτι.Πώς θα γίνει αυτό? Θα κάνουμε 'μικρές' ομάδες των 30 - 40 χιλιάδων πελατών τηλεφωνίας - κινητής - σταθερής - ιντερνετ και στην συνέχεια θα ζητάμε προσφορές υπηρεσιών από τις εταιρίες του χώρου ή θα κάνουμε δικές μας προτάσεις.
Έτσι εμείς θα βοηθήσουμε τις εταιρίες να έχουν πολλούς  καλούς και σίγουρους πελάτες ενώ αυτές θα μας προσφέρουν τις υπηρεσίες των σε καλή ποιότητα και τιμή. Προτάσεις μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. Όσοι έχουν εμπειρία από τα τεχνικά και οργανωτικά μπορούν να γίνουν σύμβουλοι μας ή ότι άλλο προκύψει...

 

 


Σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο μπορούμε να  εγγραφούμε με το email μας και μετά να  σημειώσουμε τις  προτιμήσεις μας στα διάφορα 'πακέτα' των εταιριών (Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΥ). Κάθε φορά που για κάποια εταιρία ή  πακέτο συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων κάποιοι(1) από εμάς θα έρχονται σε επικοινωνία με τις εταιρίες που θα ενδιαφερθούν. Εμείς εδώ στον ιστότοπο αυτόν εκτός από το email δίνουμε μόνο τα 5 πρώτα ψηφία των τηλεφωνικών μας συνδέσεων και όταν γίνει η συμφωνία με την άλφα ή βήτα εταιρία τότε και αφού συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε, με κωδικούς αριθμούς που θα δίδουμε από τον ιστότοπο στον κάθε ενδιαφερόμενο θα πηγαίνουμε στην εταιρία και θα κάνουμε την επιθυμητή συνεργασία. Οι κανόνες και οι όροι της συνεργασίας μας θα ορίζονται οπό  τις προτάσεις όλων των μελών και όσων έχουν κάτι να προτείνουν και αυτό γίνει αποδεκτό από του υπόλοιπους. 


1) Οι 'κάποιοι' θα ορίζονται κάθε  φορά με όποια μέθοδο προτείνουμε όλοι από κοινού. (πχ ψηφοφορία ή κλήρωση). '

        Στην σελίδα  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  μπορούμε όλοι να εκφραστούμε να προτείνουμε ή να  καταγγείλουμε οτιδήποτε ύποπτο ατομικής ωφελείας από την ομαδική αυτή προσπάθεια.

 

 Η κρίση στην    πατρίδα μας,

 παρέσυρε την οικονομία προς τα κάτω. Οι εταιρίες της τηλεφωνίας το εξέλαβαν ώς απλή ευκαιρία για  μείωση του λειτουργικού κόστους και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες των σε τιμές ευημερούσας κοινωνίας και αγοράς.  Οφείλουμε να τους   το υπενθυμίσουμε , υπάρχει κρίση και πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα, όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό δεν είναι αναίσθητος αλλά υποστηρικτής   της κρίσης και συνένοχος αφού συμβάλλει .

 

Η παρούσα προσπάθεια είναι μία ατομική μέσω ίντερνετ  αντίδραση . Δεν διαφέρει σε τίποτα όσον αφορά τον σκοπό και τα κίνητρα από τις υπόλοιπες αντιδράσεις. Όμως όλες αυτές οι προσπάθειες για να αποδώσουν  χρειάζονται την υποστήριξη όλων  μας...

 
 
 

Πιστεύω ότι εύκολα θα διορθώσουμε και πολλά στραβά στον χώρο των εταιριών. Πχ τα τα συμβόλαια πρέπει να γίνουν απλά.

 Εδώ κοτζάμ Θεός έδωσε μόνο 10 εντολές και εμείς οι κοινοί θνητοί να βάζουμε 40 όρους? για ένα συμβόλαιο? τηλεφωνίας?. 

  Προτείνω 10 το πολύ 15 όρους που ο κάθε ένας δεν θα απαιτεί για να διαβαστεί, παραπάνω χρόνο από ότι χρειάζεται μία καλή διαφήμιση στην τηλεόραση . Βέβαια η διάρκεια των συμβολαίων πρέπει να είναι το πολύ     3 μήνες μέχρι να καταργηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις.      


 Αλλά όση και να είναι η διάρκεια του συμβολαίου τόση να είναι και η δυνατότητα καθυστέρησης πληρωμής των  λογαριασμών. Και όχι επειδή κάποιον τον πάτησε πχ το τραίνο και δεν πλήρωσε έγκαιρα τον λογαριασμό του να του κάνουν φραγή κλπ και ταυτόχρονα να απαιτούν στο σύνολο το μηνιαίο  ποσό του υπόλοιπου 12μηνου συμβολαίου. Δηλαδή στις ημέρες της οικονομικής κρίσης, καθυστερείς την πληρωμή του λογαριασμού,  σε αποσυνδέουν, και σε χρεώνουν κανονικά για τις υπηρεσίες που δεν σου προσφέρουν.  

      Μία ακόμη τέχνη πρέπει να καταργηθεί, αναφέρομαι σε αυτή του κόστους επανασύνδεσης λόγω καθυστερημένης πληρωμής και φραγής υπηρεσιών. Δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής αν μπεί φραγή σε υπηρεσίες αυτές

 θα πρέπει να  αφαιρεθούν στον επόμενο λογαριασμό που θα πληρωθεί ώς μη προσφερθείσες υπηρεσίες και όχι να μπαίνει και τέλος επανασύνδεσης, εκτός και αν κάποια εταιρία αποδείξει ότι η φραγή για αυτήν έχει κόστος. Οπότε να την  μάθουμε και να αποφεύγουμε την συνεργασία  μαζί της.

Να μου επιτραπεί να επιμείνω πάνω σε αυτό γιατί όλη αυτή την προσπάθεια την ξεκίνησα από λογαριασμό που πήρα με 'τέλος επανασύνδεσης' 4.99 ευρώ!!!. 

Ένα άλλο πονηρό θέμα είναι και οι χρεώσεις από 'τηλεφωνικές υπηρεσίες' που χρεώνουν τους λογαριασμούς ανεξέλεγκτα. Όσοι από άγνοια χρησιμοποιήσετε τις 'υπηρεσίες' αυτές  και μετά  πάρετε  τέτοιους λογαριασμούς μην πληρώσετε την επιπλέον χρέωση. Η συμφωνία σας με την εταιρία είναι να χρεώνεστε απλά τηλέφωνα και να σας αποδείξουν αυτοί ότι κάπου είχατε λόγους και εν γνώση των χρεώσεων καλέσατε. Και επειδή τα ψιλά γράμματα παραμονεύουν παντού ζητήστε φραγή τέτοιων υπηρεσιών, από τώρα εγγράφως μέχρις ότου αυτό την φραγή αυτή την  κάνουμε προεπιλογή στα συμβόλαια .  

 

 

Εγγραφείτε    και δηλώστε με τον τρόπο αυτόν την διαρκή αναζήτηση   σας για το καλύτερο. Εγγραφείτε και  διαδώστε το poteron.gr η προσπάθεια αυτή ελπίζει στην υποστήριξη  και συμπαράσταση όλων μας προς όφελος όλων μας.

 

 

      ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ poteron.gr ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ      
 
 

Εγγραφή νέου μέλους

e-mail νέου μέλους  

 
Ο κωδικός πρόσβασης θα
σταλεί στο  e- mail σας
 

Αντιγράψετε τον

αριθμό ασφαλείας .

 

 

e-mail   

 
Ο κωδικός πρόσβασης 
 

Αντιγράψετε τον

αριθμό ασφαλείας .

 

 

Υπενθύμιση / αλλαγή   κωδικού

  e-mail

 
Ο κωδικός πρόσβασης  θα
σταλεί στο  e- mail σας
Αν έχετε στο ίδιο e-mail πάνω από έναν θα έλθουν όλοι.

Αντιγράψετε τον

αριθμό ασφαλείας .

 

 

Αρκεί να  υποθέσουμε  ότι από τα 6-8 εκατομμύρια αριθμοί κινητών τηλ. τα 2 εκατομμύρια συνδρομητών έχουν μηνιαίο λογαριασμό 20 ευρώ έχουμε λοιπόν έναν μηνιαίο τζίρο 40.000.000 ευρώ !!!

Πόσο μπορεί να κοστίσει μια νέα εταιρία  κινητής? φτιαγμένη από τους πελάτες της?.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ  => <=  ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ
 

Πιστεύω ότι θα ωφεληθούμε όλοι. Και εμείς αλλά και οι εταιρίες που θα γίνουν πιό  σοβαρές και ανταγωνιστικές και ικανές να ανοίξουν τα φτερά τους και σε χώρες του εξωτερικού για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλές πολύτιμες και κερδοφόρες.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας και από εδώ και μπρός θα είμαι και εγώ ένα απλό μέλος της μεγάλης ελπίζω παρέας μας.

'Πότερον'

Η διαρκής αναζήτηση

του ορθότερου.